1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Božićna čestitka

Nedjelja, 20 Siječanj 2019 07:50

Božićna čestitka!

altU ime Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke i u svoje osobno ime, želim vam čestit Božić, te sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu.

 

Ministrica: Borka Herceg Lukenda

Priopćenje za javnost

Nedjelja, 20 Siječanj 2019 07:50

alt U okviru USAID-ovog projekta razvoja sektora pravosuđa II, (JSDP II), pod nazivom „Javna percepcija vladavine prava u BiH: povjerenje, transparentnost i korupcija“, jučer, 14. prosinca 2012. godine, u Širokom Brijegu u hotelu „Park“, prezentirani su rezultati ispitivanja javnosti. Pored rezultata ispitivanja javnosti, na skupu su prezentirane i teme s održanih Tematskih konferencija sektora pravde, i to: Zakon o tužiteljstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine, smanjenje fragmentiranosti financiranja pravosuđa u Federaciji Bosne i Hercegovine, sustav besplatne pravne pomoći u Bosni i Hercegovini, te podrške sektora pravde gospodarskom rastu BiH.

Više...

Priopćenje za javnost

Nedjelja, 20 Siječanj 2019 07:50

 

U Širokom Brijegu, 27. studenog 2012., u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, održan je sastanak na temu problematike u zakonskoj regulativi koja se odnosi na katastar nekretnina i zemljišnu knjigu. Radnom sastanku, nazočili su predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, predstavnici općinskih službi, odnosno odjela za katastar, te predstavnici pravosudnih tijela.

Kako je katastar nekretnina i zemljišna knjiga gorući problem ne samo u Županiji Zapadnohercegovačkoj, već na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine, tako se radnim sastankom, konstruktivnim mjerama i prijedlozima nastojalo doći do iznalaženja modusa rješavanja ovog problema. Inicirajući njegovo rješavanje predloženo je da se razmotri mogućnost oformljivanja radne skupine za izradu zakonskih propisa koji bi omogućili što brže uređenje zemljišnih knjiga na području Županije.

Više...

Održan sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje

Nedjelja, 20 Siječanj 2019 07:50

altDana 6. rujna ove godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda, zajedno sa svojim suradnicima održala je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje, kom su nazočili i načelnik općine Posušje Petar Polić, te predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Frano Ravlija.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti uspostave izdvojene organizacijske jedinice zemljišno-knjižnog ureda u Posušju, izmjenama i dopunama Zakona o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, povećanju broja uredovnih sudskih dana u već uspostavljenom prekršajnom odjeljenju općinskog suda u Širokom Brijegu sa sjedištem u Posušju, kao i stvaranju uvjeta za uspostavu odjeljenja općinskog suda u Posušju.

Više...

Održana Javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u ŽZH

Nedjelja, 20 Siječanj 2019 07:50

 

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke je dana 27. kolovoza 2012. godine u sjedištu Vlade Županije u Širokom Brijegu, održalo javnu raspravu po nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Navedena Javna rasprava zakazana je po Zaključku Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, održane 30. svibnja 2012. godine.

 

Više...