1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Uskršnja čestitka

Srijeda, 22 Svibanj 2019 00:40

alt

Obavijest o neradnim danima

Srijeda, 22 Svibanj 2019 00:40

alt

Obavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke dan 19. travnja 2019. godine, Veliki petak spomendan muke i smrti Isusa Krista, proglasila neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), 22. travnja 2019. godine, Uskrsni ponedjeljak, je neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Zajednička Izjava za javnost s Konferencije ministara pravde sa svih razina vlasti u BiH i predsjednika VSTV-a i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH

Srijeda, 22 Svibanj 2019 00:40

alt

U Sarajevu je održana peta Konferencija ministara pravde sa svih razina vlasti u BiH i predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

Konferencije ministara pravde u BiH osiguravaju koordinirano praćenje implementacije najvažnijih reformskih procesa od zajedničkog interesa za sektor pravde u BiH i usuglašeno rješavanje najvažnijih pitanja u sektoru pravde u BiH, razmjenu stavova, te bolje korištenje domaćih i donacijskih sredstava.

Dosadašnja praksa pokazala je da unutar ustavnog okvira BiH, sustav pravde koji predviđa jednake standarde, osiguranje integriteta, odgovornosti, profesionalizma, efikasnosti i nezavisnosti, moguće je jedino ostvariti aktivnim i koordiniranim radom institucija s misijom za njegovu uspostavu i funkcioniranje.

Više...

ŠIROKI BRIJEG: Radni sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela

Srijeda, 22 Svibanj 2019 00:40

altDanas u Širokom Brijegu, ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Kristijan Zovko, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela Županije.

Na sastanku se razgovaralo o poboljšanju uvjeta rada pravosudne uprave, kao i primjeni propisa kojima se uređuje unutarnje ustrojstvo iste.

S ciljem potpune primjene županijskih zakonskih i podzakonskih propisa vezanih za utvrđivanje unutarnjeg ustrojstva  sudske uprave, dogovorena je suradnja poradi kvalitetnije izrade akata kojima se regulira njen  unutarnji ustroj.

Obavijest o neradnom danu

Srijeda, 22 Svibanj 2019 00:40

 

altObavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke na 8. sjednici održanoj dana 22. veljače 2019. godine donijela Odluku broj: 01-182-1/19-8 o proglašenju 1. ožujka 2019. godine (petak) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.