1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Aktualno

JAVNI NATJEČAJ za imenovanje Županijskog pravobranitelja Županije Zapadnohercegovačke

Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 02:31

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA
MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE


Na temelju članka 24. stavak (2) Zakona o pravobraniteljstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 13/07, 17/11 i 21/17), Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, objavljuje

JAVNI NATJEČAJ ZA IMENOVANJE ŽUPANIJSKOG PRAVOBRANITELJA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE 


NAZIV POZICIJE
Županijski pravobranitelj – 1 (jedan) izvršitelj

OVLAŠTENJA I NADLEŽNOSTI 
Ovlaštenja i nadležnosti županijskog pravobranitelja utvrđena su Zakonom o pravobraniteljstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 13/07, 17/11 i 21/17). 

Više...

Priručnik o polaganju stručnog ispita

Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 02:31

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke  izdalo je Priručnik za polaganje stručnog ispita. Isti se može nabaviti u Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke po cijeni od 25,00 KM.

Priručnik je namijenjen prije svega namještenicima županijskih, gradskih i općinskih tijela državne službe, kao i drugim osobama koje podliježu obvezi polaganja navedenog ispita pred Povjerenstvom Ministarstva pravosuđa i uprave.

Također namijenjen je  uposlenicima koji rade u društvima, javnim poduzećima i agencijama s javnim ovlastima za čije obavljanje poslova je propisana obveza polaganja ispita.  Isti će poslužiti vježbenicima više i srednje školske spreme, koji obavljaju vježbenički staž u navedenim tijelima ali i državnim službenicima koji polažu ispit općeg znanja pred stručnim tijelima. Priručnik  može poslužiti u radu uposlenicima kod pravnih osoba u čijem radu je potrebno poznavanje procedura, pravila, postupaka, organizacije pravnih osoba u ostvarivanju prava i obveza građana, pravnih osoba i nevladinih organizacija. Dakle, ovaj Priručnik namijenjen je širokom krugu osoba koje se susreću s raznim postupcima u okviru djelokruga rada tijela uprave i drugih pravnih osoba.

Više...

Obavijest o neradnim danima

Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 02:31

altObavještavamo vas da su, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 9/04), Dan svehrvatske državnosti, koji pada 30. svibnja 2018. godine i Blagdan Tijelova, koji pada na dan 31. svibnja 2018. godine, neradni dani na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Radni sastanak direktora Begića s ministricom pravosuđa i uprave ŽZH Anitom Markić

Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 02:31

Sarajevo, 22. svibnja 2018. - Kako prenose iz Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH), direktor Refik Begić, održao je radni sastanak s ministricom pravosuđa i uprave u Vladi Zapadnohercegovačke županije Anitom Markić. Temeljni razlog njihovog radnog susreta je iznalaženje najadekvatnijih modaliteta buduće suradnje u sferi državne službe odnosno javne uprave. 

Više...

Sarajevo: Javni poziv za imenovanje vještaka

Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 02:31

Federalno Ministarstvo pravde Sarajevo,  uputilo je Javni poziv za  imenovanje vještaka na području Federacije Bosne i  Hercegovine, koji ostaje otvoren  90 dana od dana objave u „Službenim novinama Federacije BiH“.  

Javni  poziv se ne odnosi se na stalne sudske vještake koji su već imenovani od strane federalnog ministra pravde i nalaze se na Listi stalnih sudskih vještaka u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sadržaj Javnog poziva možete preuzeti web stranici Federalnog ministarstva pravde:

http://www.fmp.gov.ba