1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

www.mpiuzzh.com

Plan i program Ministarstva pravosuđa i uprave za 2013. godinu

19 Ožujak 2013

Zaključkom Vlade Županije Zapadnohercegovačke od 12. ožujka 2013. godine usvojen je Plan i program rada Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke za 2013. godinu. 

Navedenim Planom i programom, u poglavlju Normativne djelatnosti, Ministarstvo pravosuđa i uprave u 2013. godini planira izradu osam zakonskih i tri podzakonska propisa iz područja svoje nadležnosti. Detaljnu razradbu navedenih propisa s rokovima dostavljanja Vladi Županije Zapadnohercegovačke i kratkim obrazloženjem prikazujemo kroz slijedeći tabelarni prikaz:

Read Article

Priopćenje za javnost

15 Prosinac 2012

alt U okviru USAID-ovog projekta razvoja sektora pravosuđa II, (JSDP II), pod nazivom „Javna percepcija vladavine prava u BiH: povjerenje, transparentnost i korupcija“, jučer, 14. prosinca 2012. godine, u Širokom Brijegu u hotelu „Park“, prezentirani su rezultati ispitivanja javnosti. Pored rezultata ispitivanja javnosti, na skupu su prezentirane i teme s održanih Tematskih konferencija sektora pravde, i to: Zakon o tužiteljstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine, smanjenje fragmentiranosti financiranja pravosuđa u Federaciji Bosne i Hercegovine, sustav besplatne pravne pomoći u Bosni i Hercegovini, te podrške sektora pravde gospodarskom rastu BiH.

Read Article

Održan sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje

07 Rujan 2012

altDana 6. rujna ove godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda, zajedno sa svojim suradnicima održala je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje, kom su nazočili i načelnik općine Posušje Petar Polić, te predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Frano Ravlija.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti uspostave izdvojene organizacijske jedinice zemljišno-knjižnog ureda u Posušju, izmjenama i dopunama Zakona o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, povećanju broja uredovnih sudskih dana u već uspostavljenom prekršajnom odjeljenju općinskog suda u Širokom Brijegu sa sjedištem u Posušju, kao i stvaranju uvjeta za uspostavu odjeljenja općinskog suda u Posušju.

Read Article

Održana Javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u ŽZH

27 Kolovoz 2012

 

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke je dana 27. kolovoza 2012. godine u sjedištu Vlade Županije u Širokom Brijegu, održalo javnu raspravu po nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Navedena Javna rasprava zakazana je po Zaključku Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, održane 30. svibnja 2012. godine.

 

Read Article

Priopćenje za javnost

20 Veljača 2012

Dana, 20. veljače 2012. godine s početkom u 11.00 sati, u Širokom Brijegu održana je obuka povjerenika za rad za opće dobro na slobodi. Navedena obuka, koju provodi ovlaštena tvrtka Lucid Linx d.o.o, provedena je s povjerenicima imenovanim od strane predstavnika crvenih križeva i javno-komunalnih poduzeća s područja Županije Zapadnohercegovačke s kojima je Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije sklopilo ugovore krajem studenog prošle godine.

 

Read Article