1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Novosti

Obavijest o provođenju javne rasprave o Nacrtu Zakona o volontiranju

Utorak, 16 Listopad 2018 05:02

Bosna i Hercegovina

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE

 

Broj: 03-02-02-237-1/13

Široki Brijeg, 05. kolovoza 2013.

 

 

                                                                                     Svim zainteresiranim pravnim  i fizičkim osobama

 

 

 PREDMET:  Obavijest o provođenju javne rasprave o Nacrtu Zakona o  volontiranju

 

Zaključkom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke broj: 01-02-2-XXXIII-926/13 od 23. srpnja 2013. godine zaduženo je Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke da provede javnu raspravu o Nacrtu Zakona o volontiranju.

Više...

Potpisan Međuinstitucijski protokol o sprječavanju nasilja u školama ŽZH

Utorak, 16 Listopad 2018 05:02

alt

 

18. lipnja 2013. godine u Širokom Brijegu potpisan je Protokol o sprečavanju nasilja u školama ŽZH-a. Potpisnici Protokola su ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke i to: obrazovanja, znanosti, kulture i športa; zdravstva rada i socijalne skrbi; unutarnjih poslova; pravosuđa i uprave, te načelnici općina kao i ravnatelji centara za socijalni rad u sastavu Županije.

Potpisivanje ovog sporazuma potaknula je misija OESS-a u BiH, a potpisivanju samog protokola nazočio je voditelj Odjela za obrazovanje pri Misiji OESS-a u BiH Andrew Gridinsky. 

 

Nakon  same svečanosti potpisivanja  Protokola prezentiran je Program borbe protiv nasilja u školama Županije u okviru kojeg su predstavljeni rezultati terenskog istraživanja o prisutnosti nasilja u školama na području  Županije, a prezentaciji su nazočili ravnatelji svih osnovnih i srednjih škola na području Županije, pedagozi, predstavnici MUP-a, te socijalni radnici, kako bi se upoznali s planom provedbe Protokola i svojim obvezama vezanim za njegovu primjenu.

 

Napominjemo kako je Zapadnohercegovačka županija, nakon Hercegovačko neretvanske županije, druga županija potpisnica ovakvog Protokola.

   

Obavijest o neradnom danu

Utorak, 16 Listopad 2018 05:02

 

Sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je Odluku o proglašenju 29. ožujka 2013. godine (Veliki petak), neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Plan i program Ministarstva pravosuđa i uprave za 2013. godinu

Utorak, 16 Listopad 2018 05:02

Zaključkom Vlade Županije Zapadnohercegovačke od 12. ožujka 2013. godine usvojen je Plan i program rada Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke za 2013. godinu. 

Navedenim Planom i programom, u poglavlju Normativne djelatnosti, Ministarstvo pravosuđa i uprave u 2013. godini planira izradu osam zakonskih i tri podzakonska propisa iz područja svoje nadležnosti. Detaljnu razradbu navedenih propisa s rokovima dostavljanja Vladi Županije Zapadnohercegovačke i kratkim obrazloženjem prikazujemo kroz slijedeći tabelarni prikaz:

Više...

Božićna čestitka

Utorak, 16 Listopad 2018 05:02

Božićna čestitka!

altU ime Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke i u svoje osobno ime, želim vam čestit Božić, te sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu.

 

Ministrica: Borka Herceg Lukenda