1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Novosti

Tjedan sudske nagodbe

Utorak, 16 Listopad 2018 05:44

alt

Na inicijativu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH u svim prvostupanjskim i drugostupanjskim sudovima u BiH organizira se provođenje aktivnosti „Tjedan sudske nagodbe“.

Razdoblje implementacije aktivnosti je od 16. do 27. travnja 2018. godine.

Svrha „Tjedna sudske nagodbe“ je rješavanje što većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke, a s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda.

Više...

01. travnja - Dan pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke

Utorak, 16 Listopad 2018 05:44

altS ciljem očuvanja integriteta, učinkovitosti i nezavisnosti sustava pravde, ključne odrednice demokratskog društva, u povodu 1. travnja – Dana pravosuđa Županije Zapadnohercegovačke, svim predstavnicima i djelatnicima pravosudnih tijela, kao i svima onima koji su zaslužni za uspostavu i održivost pravosudnog sustava Županije, upućujem čestitku.

U bezuvjetnoj i nepokolebljivoj obvezi prema moralnim vrijednostima, sa svrhom sustavnog i aktivnog doprinosa u uspostavi najviših europskih standarda, nastojmo zajednički opravdati povjerenje građana i cijelog društva, čijem napretku služi neovisan, nepristran, pravedan i učinkovit pravosudni sustav.

 

Ministrica: Anita Markić

Obavijest

Utorak, 16 Listopad 2018 05:44

alt

Obavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke dan 30. ožujka 2018. godine, Veliki petak spomendan muke i smrti Isusa Krista, proglasila neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), 2. travnja 2018. godine, Uskrsni ponedjeljak, je neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

SARAJEVO: ZAJEDNIČKA IZJAVA S 3. KONFERENCIJE MINISTARA PRAVDE U BIH, PREDSJEDNIKA VSTV-a I PRAVOSUDNOG POVJERENSTVA BRČKO DISTRIKTA

Utorak, 16 Listopad 2018 05:44

alt

2. ožujka 2018., u Sarajevu je održana treća Konferencija ministara pravde u BiH i predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH, kojoj je nazočila Anita Markić, ministrica pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke.

Konferencije ministara pravde u BiH osiguravaju koordinirano praćenje provođenja najvažnijih reformskih procesa od zajedničkog interesa za sektor pravde u BiH. Održavanjem ministarskih konferencija omogućava se usaglašeno rješavanje najvažnijih pitanja u sektoru pravde u BiH, razmjena iskustava, te bolje korištenje domaćih i donatorskih sredstava.

Očuvanje integriteta, učinkovitosti i nezavisnosti sustava pravde je ključna odrednica svakog demokratskog društva.

Dosadašnja praksa je pokazala kako unutar ustavnog okvira BiH, sustav pravde koji predviđa jednake standarde i osigurava integritet, učinkovitost i nezavisnost, nije moguće ostvariti bez aktivnog i koordiniranog djelovanja institucija odgovornih za njegovo uspostavljanje i funkcionisanje.

Više...