1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Novosti

Obavijest o neradnim danima

Subota, 10 Prosinac 2022 01:01

 

altTemeljem Zakona o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 9/04), 1. i 2. studenog 2022. neradni su dani u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i 31. listopada 2022. koji je proglašen neradnim danom Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Ministar Zovko održao radni sastanak sa šefom Odjela za pravna pitanja Ureda visokog predstavnika

Subota, 10 Prosinac 2022 01:01

 

altDanas u Sarajevu, u zgradi OHR-a Bosne i Hercegovine, ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, Kristijan Zovko, zajedno s v.d. tajnikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Markom Galićem, održao je radni sastanak sa šefom Odjela za pravna pitanja Ureda visokog predstavnika i njegovim suradnicima.

Tema radnog sastanka  bila je primjena Odluke kojom je donesen  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, a koju je donio Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Christian Schmidt u travnju 2022. godine.

Više...

Široki Brijeg: Ministar Zovko uručio Povelje o imenovanju notaru Ćosiću

Subota, 10 Prosinac 2022 01:01

 

altPrisežući riječima: "Prisežem da ću službu notara obavljati tako što ću štititi ustav i zakon i da ću službu obavljati nepristrano, savjesno, neovisno i čuvajući poslovnu tajnu", Vinko Ćosić,  položio je Prisegu, nakon čega mu je ministar pravosuđa i uprave Kristijan Zovko uručio Povelju i Rješenje o imenovanju notara sa službenim sjedištem u općini Posušje.

Ovim činom, odnosno uručenjem Povelje o imenovanju, imenovani notar dužan je u roku 60 dana uspostaviti notarski ured sa službenim sjedištem u Posušju.

 

Više...

ŠIROKI BRIJEG: Ministar Zovko održao sastanak s notarima u povodu 15. godišnjice uspostave notarijata u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Subota, 10 Prosinac 2022 01:01

Dana, 8. lipnja 2022., u Sirokom Brijegu, na inicijativu ministra pravosuđa i uprave Kristijana Zovke, a u povodu petnaest godina notarijata, održan je radni sastanak s notarima sa službenim sjedistem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na iniciranom sastanku razgovaralo se općenito o radu notarske službe, kao i mogućnostima poboljsanja iste, osobito u dijelu koji se odnosi na sortiranje i smjestaj arhivske građe notarskih ureda. Također, razgovaralo se o problematici provedbe rjesenja o nasljeđivanju koje donose notari u ostavinskim postupcima, odnosno upisa po službenoj dužnosti istih kod nadležnih službi za imovinsko pravne-poslove grada/općine u sastavu Županije Zapadnohercegovačke, kao i nadležnih zemljisno-knjižnih odjela Sudova u Sirokom Brijegu i Ljubuskom.

alt

Više...

ŠIROKI BRIJEG - (26.01.2021.): Radni sastanak s predstavnicima EU funded project "Strengthening Human Resources Management in Bosnia and Herzegovina"

Subota, 10 Prosinac 2022 01:01

 

altMinistar pravosuđa i uprave Kristijan Zovko, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak s predstavnicima/voditeljima EU funded project „Strengthening Human Resources Management in Bosnia and Herzegovina“, Dubravkom Prelec i Dejanom Vuruna.

Na sastanku se razgovaralo o temama koje se odnose na usklađenost zakonodavstva o državnoj službi sa SIGMA načelima, kao i planiranju podrške projekta u skladu s potrebama, osobito u djelu prijedloga izmjene i dopune zakona/podzakonskih akata, analiza opisa poslova interne organizacije/sistematizacije i funkcije upravljanja ljudskim resursima u samom Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Više...