1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ministar Zovko održao radni sastanak sa šefom Odjela za pravna pitanja Ureda visokog predstavnika

 

altDanas u Sarajevu, u zgradi OHR-a Bosne i Hercegovine, ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, Kristijan Zovko, zajedno s v.d. tajnikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Markom Galićem, održao je radni sastanak sa šefom Odjela za pravna pitanja Ureda visokog predstavnika i njegovim suradnicima.

Tema radnog sastanka  bila je primjena Odluke kojom je donesen  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, a koju je donio Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Christian Schmidt u travnju 2022. godine.

Razgovaralo se o problematici koja je nastala stupanjem na snagu navedene Odluke, odnosno o načinu rješavanja blokade rada mjerodavnih tijela, prije svega zemljišno-knjižnih ureda i službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a sve po pitanju parcela u državnom vlasništvu.

Radni sastanak imao je za cilj razjasniti smisao odredbi o zabrani raspolaganja državnom imovinom u vlasništvu Bosne i Hercegovine, a sve u pogledu  Odluke kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, koja je na snazi od travnja 2022. godine.