1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ŠIROKI BRIJEG: Održan prvi radni sastanak u projektu "Jačanje upravljanja ljudskim resursima u Bosni i Hercegovini"

 

altMinistar pravosuđa i uprave, Kristijan Zovko i pomoćnik za upravu i propise, Drago Galić, održali su prvi radni sastanak s članovima projektnog tima „Jačanje upravljanja ljudskim resursima u Bosni i Hercegovini“ (Strengthening Human Resources Management in Bosnia and Herzegovina), Dubravkom Prelec, voditeljicom tima, Dejanom Vuruna, stručnjakom za pravni okvir i procedure, te Vlastom Perla, stručnjakinjom za ULJP i jačanje organizacijskih kapaciteta. Sastanak je održan, 13. svibnja 2020., u sjedištu Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke.

Provedba projekta „Jačanje upravljanja ljudskim resursima u Bosni i Hercegovini“, započela je 29. siječnja 2020., a sam Projekt je financiran sredstvima Europske unije. Svrha Projekta je poboljšanje sposobnosti javne uprave za provedbu zahtjeva EU integracija u području upravljanja ljudskim resursima u koji je Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke uključeno kao pilot korisnička institucija. Trajanje provedbe navedenog Projekta predviđeno je za razdoblje od 2 godine.

Glavna područja aktivnosti projekta su usklađivanje političkog i pravnog okvira za državnu službu s načelima javne uprave i ciljevima Strateškog okvira za reformu javne uprave na svim razinama uprave, kao i daljnji razvoj postupaka i alata za upravljanje ljudskim resursima za ključne funkcije kojima bi se osigurao dosljedan i profesionalan sustav državne službe na različitim razinama uprave. Provedba projekta „Jačanje upravljanja ljudskim resursima u Bosni i Hercegovini“, također, u provedbu, uključuje i jačanje kapaciteta za razvoj i učinkovito upravljanje ljudskim resursima u skladu s novim politikama i postupcima na svim razinama uprave s ciljem jačanja općih upravljačkih kapaciteta na pozicijama/funkcijama upravljanja u državnoj službi.