1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Priručnik o polaganju stručnog ispita

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke  izdalo je Priručnik za polaganje stručnog ispita. Isti se može nabaviti u Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke po cijeni od 25,00 KM.

Priručnik je namijenjen prije svega namještenicima županijskih, gradskih i općinskih tijela državne službe, kao i drugim osobama koje podliježu obvezi polaganja navedenog ispita pred Povjerenstvom Ministarstva pravosuđa i uprave.

Također namijenjen je  uposlenicima koji rade u društvima, javnim poduzećima i agencijama s javnim ovlastima za čije obavljanje poslova je propisana obveza polaganja ispita.  Isti će poslužiti vježbenicima više i srednje školske spreme, koji obavljaju vježbenički staž u navedenim tijelima ali i državnim službenicima koji polažu ispit općeg znanja pred stručnim tijelima. Priručnik  može poslužiti u radu uposlenicima kod pravnih osoba u čijem radu je potrebno poznavanje procedura, pravila, postupaka, organizacije pravnih osoba u ostvarivanju prava i obveza građana, pravnih osoba i nevladinih organizacija. Dakle, ovaj Priručnik namijenjen je širokom krugu osoba koje se susreću s raznim postupcima u okviru djelokruga rada tijela uprave i drugih pravnih osoba.

 

Priručnik na jednostavan i razumljiv način, svim potencijalnim kandidatima za polaganje ispita, prezentira sva područja neophodna za polaganje ispita, a to su:

 

  • Osnove ustavnog sustava
  • Organizacija tijela uprave u Županiji i Federaciji
  • Upravni postupak
  • Radni odnosi u tijelima državne službe
  • Uredsko i arhivsko poslovanje
  • Sadržaj materije za svako područje ispita

U POSEBNOM DODATKU, obrađena je

  • Organizacija vlasti u Brčko Distrikt Bosne i Hercegovini, kao i
  • Osnove europskih integracija.

Potreba za izdavanje i tiskanje ovog Priručnika nastala je zbog interesanata za polaganje ispita, koji će na jednom mjestu imati minimalnu i neophodnu literaturu za kvalitetne pripreme za polaganje ispita. Pored ovog Priručnika, potencijalni kandidati za polaganje stručnog ispita mogu koristiti druge izvore i literaturu. Prema tome, ovaj Priručnik predstavlja dobru polazni osnovu za uspješnu pripremu i polaganje stručnog  ispita.

Za sve dodatne informacije u svezi nabavke Priručnika za polaganje stručnog ispita možete kontaktirati Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke na slijedeće kontakte:

 

Telefon: 00387 39 703 234

Fax: 00387 39 703 229

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript