1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Održano predavanje studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na temu: "Zakonska pozicija i organizacija uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj"

alt

U zajedničkoj organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, 11. svibnja 2016., održano je predavanje studentima diplomskog studija Unutarnje politike – lokalne samouprave i javne uprave.

Prije samog početka predavanja nazočnima, prof. dr. Mirku Pejanoviću, studentima i stručnom osoblju Filozofskog fakulteta, obratila se ministrica pravosuđa i uprave Anita Markić, pohvalivši početak suradnje Ministarstva pravosuđa i uprave s visoko-obrazovnom ustanovom.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predavanje na temu: „Zakonska pozicija i organizacija uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, studentima Filozofskog fakulteta održali su pomoćnici ministrice  pravosuđa i uprave, Drago Galić, pomoćnik za upravu i propise s osvrtom na opće značajke  Županije kao federalne jedinice, njen nastanak, ustroj, podjelu, odnosno trodiobu vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Pomoćnik za pravosuđe Denis Primorac u svom izlaganju osvrnuo se na unutarnji ustroj tijela uprave, uprava i upravnih organizacija, kao i na temeljne značajke funkcioniranja županijske uprave kroz koju građani Županije ostvaruju svoja prava.

Po završetku predavanja uslijedila je konstruktivna rasprava u kojoj su studenti svojim upitima od predavača zatražili dodatna pojašnjenja na temu zakonske pozicije i županijske organizacije.

U svom obraćanju prof. Pejanović i student Josip Zelenika, zahvalili su se predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave na ukazanoj mogućnosti praktičnog obrazovanja studenata, kao i na prijemu i organizaciji istog.