1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Priopćenje za javnost

15 Prosinac 2012

alt U okviru USAID-ovog projekta razvoja sektora pravosuđa II, (JSDP II), pod nazivom „Javna percepcija vladavine prava u BiH: povjerenje, transparentnost i korupcija“, jučer, 14. prosinca 2012. godine, u Širokom Brijegu u hotelu „Park“, prezentirani su rezultati ispitivanja javnosti. Pored rezultata ispitivanja javnosti, na skupu su prezentirane i teme s održanih Tematskih konferencija sektora pravde, i to: Zakon o tužiteljstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine, smanjenje fragmentiranosti financiranja pravosuđa u Federaciji Bosne i Hercegovine, sustav besplatne pravne pomoći u Bosni i Hercegovini, te podrške sektora pravde gospodarskom rastu BiH.

Read Article

Priopćenje za javnost

29 Studeni 2012

 

U Širokom Brijegu, 27. studenog 2012., u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, održan je sastanak na temu problematike u zakonskoj regulativi koja se odnosi na katastar nekretnina i zemljišnu knjigu. Radnom sastanku, nazočili su predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, predstavnici općinskih službi, odnosno odjela za katastar, te predstavnici pravosudnih tijela.

Kako je katastar nekretnina i zemljišna knjiga gorući problem ne samo u Županiji Zapadnohercegovačkoj, već na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine, tako se radnim sastankom, konstruktivnim mjerama i prijedlozima nastojalo doći do iznalaženja modusa rješavanja ovog problema. Inicirajući njegovo rješavanje predloženo je da se razmotri mogućnost oformljivanja radne skupine za izradu zakonskih propisa koji bi omogućili što brže uređenje zemljišnih knjiga na području Županije.

Read Article

Održan sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje

07 Rujan 2012

altDana 6. rujna ove godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda, zajedno sa svojim suradnicima održala je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje, kom su nazočili i načelnik općine Posušje Petar Polić, te predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Frano Ravlija.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti uspostave izdvojene organizacijske jedinice zemljišno-knjižnog ureda u Posušju, izmjenama i dopunama Zakona o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, povećanju broja uredovnih sudskih dana u već uspostavljenom prekršajnom odjeljenju općinskog suda u Širokom Brijegu sa sjedištem u Posušju, kao i stvaranju uvjeta za uspostavu odjeljenja općinskog suda u Posušju.

Read Article

Održana Javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u ŽZH

27 Kolovoz 2012

 

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke je dana 27. kolovoza 2012. godine u sjedištu Vlade Županije u Širokom Brijegu, održalo javnu raspravu po nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Navedena Javna rasprava zakazana je po Zaključku Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, održane 30. svibnja 2012. godine.

 

Read Article

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

01 Kolovoz 2012

Bosna i Hercegovina
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE 

Broj: 03-1-II-245/12
Široki Brijeg, 01. kolovoza 2012. godine 

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

            Zaključkom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke broj: 01-02-2-XVIII-789/12 od 30. srpnja 2012. godine, zaduženo je Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke za provedbu Javne rasprave o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Temeljem navedenog Zaključka Skupštine Županije, pozivamo sve zainteresirane na Javnu raspravu koja će održati 27. kolovoza 2012. godine s početkom u 9.00 sati u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Stjepan Radića 37b, Široki Brijeg.

Tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj možete preuzeti ovdje.

Temeljni tekst Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj možete preuzeti ovdje.