1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ŠIROKI BRIJEG: Ministar Zovko održao sastanak s notarima u povodu 15. godišnjice uspostave notarijata u Županiji Zapadnohercegovačkoj

09 Lipanj 2022

Dana, 8. lipnja 2022., u Sirokom Brijegu, na inicijativu ministra pravosuđa i uprave Kristijana Zovke, a u povodu petnaest godina notarijata, održan je radni sastanak s notarima sa službenim sjedistem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na iniciranom sastanku razgovaralo se općenito o radu notarske službe, kao i mogućnostima poboljsanja iste, osobito u dijelu koji se odnosi na sortiranje i smjestaj arhivske građe notarskih ureda. Također, razgovaralo se o problematici provedbe rjesenja o nasljeđivanju koje donose notari u ostavinskim postupcima, odnosno upisa po službenoj dužnosti istih kod nadležnih službi za imovinsko pravne-poslove grada/općine u sastavu Županije Zapadnohercegovačke, kao i nadležnih zemljisno-knjižnih odjela Sudova u Sirokom Brijegu i Ljubuskom.

alt

Opširnije

ŠIROKI BRIJEG - (26.01.2021.): Radni sastanak s predstavnicima EU funded project "Strengthening Human Resources Management in Bosnia and Herzegovina"

27 Siječanj 2021

 

altMinistar pravosuđa i uprave Kristijan Zovko, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak s predstavnicima/voditeljima EU funded project „Strengthening Human Resources Management in Bosnia and Herzegovina“, Dubravkom Prelec i Dejanom Vuruna.

Na sastanku se razgovaralo o temama koje se odnose na usklađenost zakonodavstva o državnoj službi sa SIGMA načelima, kao i planiranju podrške projekta u skladu s potrebama, osobito u djelu prijedloga izmjene i dopune zakona/podzakonskih akata, analiza opisa poslova interne organizacije/sistematizacije i funkcije upravljanja ljudskim resursima u samom Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Opširnije

Obavijest o neradnom danu

23 Studeni 2020

altObavještavamo vas da je Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke 25. studenog 2020. godine proglašen neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Obavijest o neradnim danima

10 Lipanj 2020

 

altTemeljem Zakona o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 9/04), četvrtak, 11. lipnja 2020. (blagdan Tijelova), kao i petak 12. lipnja 2020., proglašen Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, neradni su dani u Županiji zapadnohercegovačkoj.

 

Javni natječaj za imenovanje zamjenika Županijskog pravobranitelja

28 Svibanj 2020

altBosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE

 

Broj: 03-01-08-160-11/20

Široki Brijeg, 27. svibnja 2020. godine

Na temelju članka 24. stavak (2) Zakona o pravobraniteljstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 13/07, 17/11, 21/17 i 20/19), Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, objavljuje

 

JAVNI NATJEČAJ

ZA IMENOVANJE ZAMJENIKA ŽUPANIJSKOG PRAVOBRANITELJA

NAZIV POZICIJE

Zamjenik Županijskog pravobranitelja – 1 (jedan) izvršitelj

 

OVLAŠTENJA I NADLEŽNOSTI

Ovlaštenja i nadležnosti zamjenika županijskog pravobranitelja utvrđena su Zakonom o pravobraniteljstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 13/07, 17/11, 21/17 i 20/19).

Opširnije