1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Obavijest

14 Lipanj 2017

alt

Obavještavamo vas da je, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 9/04), Blagdan Tijelova, koji pada na dan 15. lipnja 2017. godine, neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Održana 2. Konferencija ministara pravosuđa u BiH, predsjednika VSTV BiH i PPBD BiH

07 Lipanj 2017

 

altS ciljem operacionalizacije mehanizama za praćenje i ocjenu provedbe, kao i službenog početka praćenja provedbe AP SRSP u BiH, 6.6.2017. godine u Zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, održana je druga Konferencija ministara pravde u BiH, predsjednika VSTV-a BiH i PP-a BD.

U radu Konferencije sudjelovala je i Ministrica pravosuđa  i uprave ŽZH Anita Markić.

Opširnije

Promidžba zbornika "Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti"

05 Lipanj 2017

alt

Ministrica pravosuđa i uprave Anita Markić, nazočila je promidžbi Zbornika radova Znanstveno - stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti“. Promidžba je održana u organizaciji Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH, 5. lipnja 2017. godine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Prigodom promocije Zbornika Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je istaknuo kako je prezadovoljan rezultatima konferencije u Neumu i Zbornikom koji je danas promoviran. "Vjerujem kako je ovo put kojim možemo na pravi način promovirati vrijednosti za koje se zalažemo. Dosadašnje aktivnosti nastavit ćemo narednom konferencijom koja je već u pripremi, a od koje očekujemo odgovore na pitanje; kako urediti BiH po mjeri sva tri naroda, te kako bi ona postala dijelom euroatlanskog prostora i struktura kojima smo se trebali odavno priključiti".

Opširnije

U Širokom Brijegu održana "Večer prijateljstva"

20 Svibanj 2017

alt

Ministrica pravosuđa i uprave ŽZH Anita Markić nazočila je „Večeri prijateljstva“ koja se održala 19.05.2017., u Hotelu „Park“ u Širokom Brijegu. Susret je održan u organizaciji Udruge žena oboljelih od raka dojke „NARCIS“. Uz članice Udruge večeri su nazočile i gošće iz Orašja i Mostara, te ostali uzvanici i gosti.

 

 

 

 

Opširnije

Sastanak na temu unaprjeđenja pravosudne uprave i organizacije

05 Svibanj 2017

altU organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave, 5. svibnja 2017., u Širokom Brijegu, Vlada Županije Zapadnohercegovačke održala je sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela Županije. Sastanak je upriličen s ciljem realizacije Zaključka Vlade ŽZH od 23. veljače 2017. godine.

Teme susreta bile su unaprjeđenje pravosudne uprave i organizacije, materijalno tehničkih uvjeta za rad, kao i informiranja izvršnog tijela vlasti o radu i problematici s kojim se susretala pravosudna uprava tijekom protekle godine.