1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Široki Brijeg: Posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića

06 Rujan 2017

alt

U dvodnevnom posjetu  Bosni i Hercegovini predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, 5. rujna 2017., posjetio je i Široki Brijeg.

Prilikom posjete Širokom Brijegu obišao je Franjevački samostan i galeriju, nakon čega je  uslijedio prijem u Gradskoj vijećnici grada Širokog Brijega, kojemu je nazočila i ministrica pravosuđa i uprave Anita Markić.

Opširnije

ŠIROKI BRIJEG: Ministrica Markić održala sastanak s direktoricom USAID-ovog Projekta pravosuđa u Bosni i Hercegovini

05 Srpanj 2017

altDanas, 5. srpnja 2017., u Širokom Brijegu, ministrica pravosuđa i uprave  Županije Zapadnohercegovačke zajedno sa svojim suradnicima, održala je sastanak s direktoricom USAID-ovog Projekta pravosuđa u Bosni i Hercegovini Biljanom Potparić-Lipa, na temu primjene i provedbe, Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom Županije Zapadnohercegovačke. Imajući u vidu kako je Zapadnohercegovačka županija jedina u Federaciji BiH sa svojim usvojenim i na snazi Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom, na sastanku razgovaralo o uspješnosti provedbe ovoga Zakona, mogućih prepreka za njegovu punu primjenu, kao i o odnosu županijskog zakona naspram Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom Federacije BiH.

Opširnije

Obavijest

14 Lipanj 2017

alt

Obavještavamo vas da je, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 9/04), Blagdan Tijelova, koji pada na dan 15. lipnja 2017. godine, neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Održana 2. Konferencija ministara pravosuđa u BiH, predsjednika VSTV BiH i PPBD BiH

07 Lipanj 2017

 

altS ciljem operacionalizacije mehanizama za praćenje i ocjenu provedbe, kao i službenog početka praćenja provedbe AP SRSP u BiH, 6.6.2017. godine u Zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, održana je druga Konferencija ministara pravde u BiH, predsjednika VSTV-a BiH i PP-a BD.

U radu Konferencije sudjelovala je i Ministrica pravosuđa  i uprave ŽZH Anita Markić.

Opširnije

Promidžba zbornika "Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti"

05 Lipanj 2017

alt

Ministrica pravosuđa i uprave Anita Markić, nazočila je promidžbi Zbornika radova Znanstveno - stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti“. Promidžba je održana u organizaciji Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH, 5. lipnja 2017. godine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Prigodom promocije Zbornika Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je istaknuo kako je prezadovoljan rezultatima konferencije u Neumu i Zbornikom koji je danas promoviran. "Vjerujem kako je ovo put kojim možemo na pravi način promovirati vrijednosti za koje se zalažemo. Dosadašnje aktivnosti nastavit ćemo narednom konferencijom koja je već u pripremi, a od koje očekujemo odgovore na pitanje; kako urediti BiH po mjeri sva tri naroda, te kako bi ona postala dijelom euroatlanskog prostora i struktura kojima smo se trebali odavno priključiti".

Opširnije