1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

01. travnja - Dan pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke

29 Ožujak 2018

altS ciljem očuvanja integriteta, učinkovitosti i nezavisnosti sustava pravde, ključne odrednice demokratskog društva, u povodu 1. travnja – Dana pravosuđa Županije Zapadnohercegovačke, svim predstavnicima i djelatnicima pravosudnih tijela, kao i svima onima koji su zaslužni za uspostavu i održivost pravosudnog sustava Županije, upućujem čestitku.

U bezuvjetnoj i nepokolebljivoj obvezi prema moralnim vrijednostima, sa svrhom sustavnog i aktivnog doprinosa u uspostavi najviših europskih standarda, nastojmo zajednički opravdati povjerenje građana i cijelog društva, čijem napretku služi neovisan, nepristran, pravedan i učinkovit pravosudni sustav.

 

Ministrica: Anita Markić

Obavijest

27 Ožujak 2018

alt

Obavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke dan 30. ožujka 2018. godine, Veliki petak spomendan muke i smrti Isusa Krista, proglasila neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), 2. travnja 2018. godine, Uskrsni ponedjeljak, je neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

SARAJEVO: ZAJEDNIČKA IZJAVA S 3. KONFERENCIJE MINISTARA PRAVDE U BIH, PREDSJEDNIKA VSTV-a I PRAVOSUDNOG POVJERENSTVA BRČKO DISTRIKTA

03 Ožujak 2018

alt

2. ožujka 2018., u Sarajevu je održana treća Konferencija ministara pravde u BiH i predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH, kojoj je nazočila Anita Markić, ministrica pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke.

Konferencije ministara pravde u BiH osiguravaju koordinirano praćenje provođenja najvažnijih reformskih procesa od zajedničkog interesa za sektor pravde u BiH. Održavanjem ministarskih konferencija omogućava se usaglašeno rješavanje najvažnijih pitanja u sektoru pravde u BiH, razmjena iskustava, te bolje korištenje domaćih i donatorskih sredstava.

Očuvanje integriteta, učinkovitosti i nezavisnosti sustava pravde je ključna odrednica svakog demokratskog društva.

Dosadašnja praksa je pokazala kako unutar ustavnog okvira BiH, sustav pravde koji predviđa jednake standarde i osigurava integritet, učinkovitost i nezavisnost, nije moguće ostvariti bez aktivnog i koordiniranog djelovanja institucija odgovornih za njegovo uspostavljanje i funkcionisanje.

Opširnije

SARAJEVO: Radni sastanak na temu "Zakonodavni okvir državne službe u Federaciji BiH"

28 Rujan 2017

altU srijedu, 27.9.2017., s početkom u 10 sati, u hotelu "Bosnia", u organizaciji Agencije za državnu službu Federacije BiH, održan je radni sastanak sa županijskim ministrima pravde/pravosuđa, te predstavnicima međunarodnih organizacija na temu "Zakonodavni okvir državne službe u Federaciji BiH".

Opširnije

Široki Brijeg: Radni sastanak s notarima

12 Rujan 2017

alt

Danas, 12. rujna 2017., u službenim prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, ministrica Anita Markić održala je radni sastanak s predsjednikom Upravnog odbora Notarske komore F BiH Zdenkom Puljićem, te notarima sa službenim sjedištem u Županiji Zapadnohercegovačkoj: Gojkom Kolobarićem, Natalijom Vranješ, Ankicom Primorac, te Anđom Šušnjar.

Opširnije