1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Obrasci Registra državnih službenika i namještenika u Županiji Zapadnohercegovačkoj

05 Travanj 2018

Sarajevo: Javni poziv za imenovanje vještaka

04 Travanj 2018

Federalno Ministarstvo pravde Sarajevo,  uputilo je Javni poziv za  imenovanje vještaka na području Federacije Bosne i  Hercegovine, koji ostaje otvoren  90 dana od dana objave u „Službenim novinama Federacije BiH“.  

Javni  poziv se ne odnosi se na stalne sudske vještake koji su već imenovani od strane federalnog ministra pravde i nalaze se na Listi stalnih sudskih vještaka u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sadržaj Javnog poziva možete preuzeti web stranici Federalnog ministarstva pravde:

http://www.fmp.gov.ba

Tjedan sudske nagodbe

04 Travanj 2018

alt

Na inicijativu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH u svim prvostupanjskim i drugostupanjskim sudovima u BiH organizira se provođenje aktivnosti „Tjedan sudske nagodbe“.

Razdoblje implementacije aktivnosti je od 16. do 27. travnja 2018. godine.

Svrha „Tjedna sudske nagodbe“ je rješavanje što većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke, a s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda.

Opširnije

Uskršnja čestitka ministrice pravosuđa i uprave

29 Ožujak 2018

alt

01. travnja - Dan pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke

29 Ožujak 2018

altS ciljem očuvanja integriteta, učinkovitosti i nezavisnosti sustava pravde, ključne odrednice demokratskog društva, u povodu 1. travnja – Dana pravosuđa Županije Zapadnohercegovačke, svim predstavnicima i djelatnicima pravosudnih tijela, kao i svima onima koji su zaslužni za uspostavu i održivost pravosudnog sustava Županije, upućujem čestitku.

U bezuvjetnoj i nepokolebljivoj obvezi prema moralnim vrijednostima, sa svrhom sustavnog i aktivnog doprinosa u uspostavi najviših europskih standarda, nastojmo zajednički opravdati povjerenje građana i cijelog društva, čijem napretku služi neovisan, nepristran, pravedan i učinkovit pravosudni sustav.

 

Ministrica: Anita Markić