1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Obavijest o neradnom danu

27 Veljača 2019

 

altObavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke na 8. sjednici održanoj dana 22. veljače 2019. godine donijela Odluku broj: 01-182-1/19-8 o proglašenju 1. ožujka 2019. godine (petak) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Obavijest o neradnim danima

21 Prosinac 2018

alt

Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, 24. prosinca 2018. godine proglašen je neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Također, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04) u Županiji Zapadnohercegovačkoj neradni dani su 25. i 26. prosinca 2018. (Božićni blagdani) i 1. siječnja 2019. (Nova godina).

JAVNI NATJEČAJ za imenovanje Županijskog pravobranitelja Županije Zapadnohercegovačke

07 Srpanj 2018

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA
MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE


Na temelju članka 24. stavak (2) Zakona o pravobraniteljstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 13/07, 17/11 i 21/17), Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, objavljuje

JAVNI NATJEČAJ ZA IMENOVANJE ŽUPANIJSKOG PRAVOBRANITELJA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE 


NAZIV POZICIJE
Županijski pravobranitelj – 1 (jedan) izvršitelj

OVLAŠTENJA I NADLEŽNOSTI 
Ovlaštenja i nadležnosti županijskog pravobranitelja utvrđena su Zakonom o pravobraniteljstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 13/07, 17/11 i 21/17). 

Opširnije

Priručnik o polaganju stručnog ispita

20 Lipanj 2018

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke  izdalo je Priručnik za polaganje stručnog ispita. Isti se može nabaviti u Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke po cijeni od 25,00 KM.

Priručnik je namijenjen prije svega namještenicima županijskih, gradskih i općinskih tijela državne službe, kao i drugim osobama koje podliježu obvezi polaganja navedenog ispita pred Povjerenstvom Ministarstva pravosuđa i uprave.

Također namijenjen je  uposlenicima koji rade u društvima, javnim poduzećima i agencijama s javnim ovlastima za čije obavljanje poslova je propisana obveza polaganja ispita.  Isti će poslužiti vježbenicima više i srednje školske spreme, koji obavljaju vježbenički staž u navedenim tijelima ali i državnim službenicima koji polažu ispit općeg znanja pred stručnim tijelima. Priručnik  može poslužiti u radu uposlenicima kod pravnih osoba u čijem radu je potrebno poznavanje procedura, pravila, postupaka, organizacije pravnih osoba u ostvarivanju prava i obveza građana, pravnih osoba i nevladinih organizacija. Dakle, ovaj Priručnik namijenjen je širokom krugu osoba koje se susreću s raznim postupcima u okviru djelokruga rada tijela uprave i drugih pravnih osoba.

Opširnije

Obavijest o neradnim danima

29 Svibanj 2018

altObavještavamo vas da su, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 9/04), Dan svehrvatske državnosti, koji pada 30. svibnja 2018. godine i Blagdan Tijelova, koji pada na dan 31. svibnja 2018. godine, neradni dani na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.