1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Obavijest o neradnim danima

17 Travanj 2019

alt

Obavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke dan 19. travnja 2019. godine, Veliki petak spomendan muke i smrti Isusa Krista, proglasila neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), 22. travnja 2019. godine, Uskrsni ponedjeljak, je neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Zajednička Izjava za javnost s Konferencije ministara pravde sa svih razina vlasti u BiH i predsjednika VSTV-a i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH

26 Ožujak 2019

alt

U Sarajevu je održana peta Konferencija ministara pravde sa svih razina vlasti u BiH i predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

Konferencije ministara pravde u BiH osiguravaju koordinirano praćenje implementacije najvažnijih reformskih procesa od zajedničkog interesa za sektor pravde u BiH i usuglašeno rješavanje najvažnijih pitanja u sektoru pravde u BiH, razmjenu stavova, te bolje korištenje domaćih i donacijskih sredstava.

Dosadašnja praksa pokazala je da unutar ustavnog okvira BiH, sustav pravde koji predviđa jednake standarde, osiguranje integriteta, odgovornosti, profesionalizma, efikasnosti i nezavisnosti, moguće je jedino ostvariti aktivnim i koordiniranim radom institucija s misijom za njegovu uspostavu i funkcioniranje.

Opširnije

ŠIROKI BRIJEG: Radni sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela

13 Ožujak 2019

altDanas u Širokom Brijegu, ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Kristijan Zovko, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela Županije.

Na sastanku se razgovaralo o poboljšanju uvjeta rada pravosudne uprave, kao i primjeni propisa kojima se uređuje unutarnje ustrojstvo iste.

S ciljem potpune primjene županijskih zakonskih i podzakonskih propisa vezanih za utvrđivanje unutarnjeg ustrojstva  sudske uprave, dogovorena je suradnja poradi kvalitetnije izrade akata kojima se regulira njen  unutarnji ustroj.

Obavijest o neradnom danu

27 Veljača 2019

 

altObavještavamo Vas da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke na 8. sjednici održanoj dana 22. veljače 2019. godine donijela Odluku broj: 01-182-1/19-8 o proglašenju 1. ožujka 2019. godine (petak) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Obavijest o neradnim danima

21 Prosinac 2018

alt

Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, 24. prosinca 2018. godine proglašen je neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Također, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04) u Županiji Zapadnohercegovačkoj neradni dani su 25. i 26. prosinca 2018. (Božićni blagdani) i 1. siječnja 2019. (Nova godina).