1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ZAPOVIJED ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

20 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na 3. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine donio je ZAPOVIJED.

Na temelju članaka 108. i 134. stavak (4), u vezi s člankom 44. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“, broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“, broj: 77/06, 5/07 i 32/14), članka 3. Uredbe o formiranju Županijskog stožera civilne zaštite („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 16/11 i 4/17) i članka 17. Poslovnika o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Odluke Vlade Županije Zapadnohercegovačke o proglašenju nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, broj: 01-287-1/20-46 od 18.03.2020. godine, Županijski stožer civilne zaštite na 3. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine, donosi

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u djelatnostima trgovine osim: trgovinama prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketima i veledrogerijama.

Opširnije

Zapovijed stožera civilne zaštite ŽZH

18 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na 2. izvanrednoj sjednici održanoj 18. ožujka 2020. godine,donosi

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, svadbeni saloni, pizzerije, slastičarne, ćevabdžinice, fast food...), na području Županije Zapadnohercegovačke.

2. Iz točke 1. ove Zapovijedi izuzima se usluga proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnja i posluživanje hrane za goste hotela, uz poštivanje higijenskih i epidemioloških mjera zaštite.

3. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u cafe i bistro barovima, klubovima, diskotekama, kasinima, sportskim kladionicama i sličnim objektima, na području Županije Zapadnohercegovačke.

4. Zapovijeda se privremena obustava rada frizerskih i kozmetičkih salona i igraonica na području Županije Zapadnohercegovačke.

Opširnije

Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela Odluku o proglašenju nesreće

18 Ožujak 2020

Donošenjem Odluke Vlada Županije Zapadnohercegovačke proglasila je stanje nesreće na području Županije Zapadnohercegovačke prouzrokovane neposrednom opasnošću od korona virusa (COVID-19).

Navedena Odluka dostupna je na slijedećem linku: http://www.vladazzh.com/Odluka-01-287-1-20-46.pdf

Radni sastanak - institucionalna suradnja tijela

29 Studeni 2019

 

altŠIROKI BRIJEG: Danas, u organizaciji Ministarstva  pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, pod predsjedanjem  ministra Kristijana Zovke, održan je radni sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela, tužiteljstva, pravobraniteljstva, te Povjerenstva za upravljanje oduzetom imovinom Županije. Na sastanku, u okvirima institucionalne suradnje, razgovaralo se o aktualnoj problematici u radu navedenih tijela, poboljšanju kvalitete rada, te daljnjoj suradnji u zakonskim okvirima  svakog od navedenih tijela. Istaknuto je kako su ovakvi sastanci upravo prilika za sagledavanje stvarnog stanja u određenim sferama, otklanjanju određenih nejasnoća, što u konačnici rezultira poboljšanjem rada, kako sudske, tako i županijske  uprave.

Obavijest

07 Lipanj 2019

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke donijelo je novi Pravilnk o sadržaju i načinu polaganja stručnog upravnog ispita namještenika u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji je objavljen u Narodnim novinama Županije Zapadnohercegovačke, broj: 9/19, te je stupio na snagu 8. svibnja 2019. godine.

Sukladno navedenom Pravilniku stručni ispit dužni su polagati  i namještenici iz stručnih i drugih službi tijela vlasti koji su navedeni u članku 56. Zakona o namještenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i uposlenici u drugim pravnim osobama,  kojima je federalnim i županijskim zakonom, odnosno odlukom gradskog i općinskog vijeća povjereno obavljanje javnih ovlasti, a kod kojih je sukladno zakonu ili drugim propisom predviđen stručni ispit. Također, stručni ispit polažu i vježbenici više i srednje školske spreme koji se nalaze na provođenju vježbeničkog staža u tijelima državne službe i stručnim i drugim službama i pravnim osobama sa javnim ovlastima. Radi stjecanja uvjeta za rad, Stručni ispit mogu polagati i osobe koje se nalaze na radu u drugim pravnim osobama na teritoriju Bosne i Hercegovine. Stručni ispit mogu polagati osobe koje po završenoj višoj školskoj spremi provedu na radu u tijelima, službama i drugim pravnim osobama najmanje devet mjeseci, a po završenoj srednjoj stručnoj spremi najmanje šest mjeseci. Sukladno odredbi članka 37. stavak 3. Zakona o namještenicima, vježbenici stručni ispit polažu u sljedećim rokovima i to:

  1.     vježbenici sa višom školskom spremom stručni ispit polažu po isteku vježbeničkog staža od devet mjeseci,
  2.     vježbenici srednje školske spreme stručni ispit polažu po isteku vježbeničkog staža od šest mjeseci.

    Opširnije