1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 18 I STARIJE OD 65 GODINA

20 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine donio je

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijima od 65 godina na području Županije Zapadnohercegovačke.

2. Osobama iz točke 1. ove Zapovijedi izuzima se odlazak liječniku uz prethodnu telefonsku suglasnost zdravstvene ustanove.

Opširnije

ZAPOVIJED ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

20 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na 3. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine donio je ZAPOVIJED.

Na temelju članaka 108. i 134. stavak (4), u vezi s člankom 44. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“, broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“, broj: 77/06, 5/07 i 32/14), članka 3. Uredbe o formiranju Županijskog stožera civilne zaštite („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 16/11 i 4/17) i članka 17. Poslovnika o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Odluke Vlade Županije Zapadnohercegovačke o proglašenju nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, broj: 01-287-1/20-46 od 18.03.2020. godine, Županijski stožer civilne zaštite na 3. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine, donosi

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u djelatnostima trgovine osim: trgovinama prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketima i veledrogerijama.

Opširnije

Zapovijed stožera civilne zaštite ŽZH

18 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na 2. izvanrednoj sjednici održanoj 18. ožujka 2020. godine,donosi

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, svadbeni saloni, pizzerije, slastičarne, ćevabdžinice, fast food...), na području Županije Zapadnohercegovačke.

2. Iz točke 1. ove Zapovijedi izuzima se usluga proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnja i posluživanje hrane za goste hotela, uz poštivanje higijenskih i epidemioloških mjera zaštite.

3. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u cafe i bistro barovima, klubovima, diskotekama, kasinima, sportskim kladionicama i sličnim objektima, na području Županije Zapadnohercegovačke.

4. Zapovijeda se privremena obustava rada frizerskih i kozmetičkih salona i igraonica na području Županije Zapadnohercegovačke.

Opširnije

Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela Odluku o proglašenju nesreće

18 Ožujak 2020

Donošenjem Odluke Vlada Županije Zapadnohercegovačke proglasila je stanje nesreće na području Županije Zapadnohercegovačke prouzrokovane neposrednom opasnošću od korona virusa (COVID-19).

Navedena Odluka dostupna je na slijedećem linku: http://www.vladazzh.com/Odluka-01-287-1-20-46.pdf

Radni sastanak - institucionalna suradnja tijela

29 Studeni 2019

 

altŠIROKI BRIJEG: Danas, u organizaciji Ministarstva  pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, pod predsjedanjem  ministra Kristijana Zovke, održan je radni sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela, tužiteljstva, pravobraniteljstva, te Povjerenstva za upravljanje oduzetom imovinom Županije. Na sastanku, u okvirima institucionalne suradnje, razgovaralo se o aktualnoj problematici u radu navedenih tijela, poboljšanju kvalitete rada, te daljnjoj suradnji u zakonskim okvirima  svakog od navedenih tijela. Istaknuto je kako su ovakvi sastanci upravo prilika za sagledavanje stvarnog stanja u određenim sferama, otklanjanju određenih nejasnoća, što u konačnici rezultira poboljšanjem rada, kako sudske, tako i županijske  uprave.